Effektiv sparsamhet

Hej igen, det var ett tag sen och jag ber om ursäkt för det. Livet springer på i ett snabbt tempo och jag har behövt stanna upp och tanka ny energi. Sen sist har jag fortsatt att köpa små aktieposter av HM och Seb, och nu är månadens aktiepeng slut och jag längtar till nästa insättning på kontot. HM har glädjande nog börjat röra sig uppåt och jag kommer fortsätta att köpa här. Ju mer jag läser om HM så tycker jag om bolaget. Det händer mycket på olika fronter och det är kul att följa.
Jag är med i en hel del panelundersökningar och tar oftast ut betalningen i checkar på HM. Det jag köper där är ju som att spotta en törstig kamel halsen för deras omsättning - men det känns bra att göra det, och jag gör en liten reklaminsats och visar min omgivning att jag tycker att det är ok att handla där. Står inte bakom hela sortimentet men hittar guldkorn. Nog om HM.
Ibland är det svårt rent socialt att spara pengar. Det är få av de jag umgås och/ eller jobbar med som är sparsamma eller har ont om,pengar. De tjänar ofta bra och är två om fasta kostnader i hemmet. Det funkar att unna sig och att spendera pengar utan att behöva fundera. Där hamnar jag lite i underläge.Att inte gå ut och äta lunch, att inte köpa mycket nya kläder, åka bort över veckoslut eller gå på konserter. Jag är inte heller öppen med mitt sparande.
Ikväll var vi ett gäng som blev bjudna på en aktivitet efter jobbet av en samarbetspartner, och den inkluderade inte mat.

Alla ville ses innan och käka. Och det ju mysigt när det gäller umgängesbiten det tycker jag med men just idag kände jag inte för utgiften. Dagen har varit lite stökig och jag åt min medhavda lunch mycket sent på dagen. Vid såna här tillfällen brukar min räddning vara ett kokt ägg. Kokta ägg är suveräna som mellanmål och som räddare om man blir hungrig när man är på språng. Håller hela dagen i rumstemperatur, mättar, lätt att ha i väskan och går snabbt att äta. Jag har med mig det till jobbet varje dag och det hindrar mig från att köpa en chokladbit eller annat om jag blir hungrig. På resande fot är det också perfekt på buss eller tåg. Det blev min räddning idag, mättade och jag tog en enkel kaffe med de andra och deltog ändå i samvaron. Höll mig mätt under kvällen och åt sen hemma. Kändes bra och balanserat.
Ibland måste jag äta ute av olika anledningar och vill spara när det funkar och jag inte behöver.
Jag har också återgått till att köpa ekologiska ägg igen ska jag bekänna. Köpte några kartonger vanliga ägg men tycker att skillnaden i kvalitet är för stor och har kommit fram till att det är värt det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Effektiv sparsamhet